In het Zuid-Oosten van Hilversum is een mooi nieuwbouwproject boven de verwachtingen uitgestegen. De start van de verkoop van de woningen was uitstekend. Het betreffen twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande villa's. Het project “Landgoed Monnikenberg” levert 24 woningen op waarvan vier vrijstaande villa’s en veertien geschakelde villa’s aan de buitenrand. In het binnengebied worden vier twee-onder-een-kap villa’s, zes hoekvilla’s en vier tussenvilla’s gerealiseerd.

In wezen zijn het drie complexen waarvan er twee zijn bedoeld voor de vrije sector en een als koopwoning. Het idee komt voort uit de behoefte om zoveel mogelijk omringd te zijn met de natuur. Daarom is er gekozen voor deze locatie in het rustig en op privacy gestelde gedeelte, liggend naast het Tergooi ziekenhuis. Ruimte, luxe en comfort hebben de geïnteresseerden hoog in het vaandel staan. Hierdoor zijn de nieuwbouwwoningen duidelijk voor een hoger segment.
Dat de woningen en de doelgroep elkaar hebben gevonden en er een klik is, is te verklaren volgens projectcoördinator Mary van Leeuwen. ”We hebben reclame gemaakt met Facebook en Instagram en onze open dag is erg goed bezocht. Een grote groep mensen heeft de wensen en de koopkracht om te wonen in Hilversum zoals wij ze bieden.”