HILVERSUM – De Maple Leaf Cross, de oudste cross van Nederland, gaat weg uit Hilversum. De cross, ieder jaar gehouden op 4 November, zal vanwege de bouw voor het nieuwe Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) initiatief nu uit moeten wijken naar Laren.

Vanwege de verbouwing die de komende tijd plaats zal vinden op de Hoeve zal deze niet beschikbaar zijn voor evenementen. Desondanks sluit organisator van de cross Louran van Keulen niet uit dat terugkomst in de toekomst mogelijk is. “Mocht de weg eenmaal klaar zijn en het gebied door het Goois Natuurreservaat weer vrijgegeven, willen we natuurlijk wel kijken of er eventueel de mogelijkheid is om naar de oude locatie terug te keren. Het gebied gaat wel echt helemaal op de schop, dus het is nog een heel groot vraagteken of we überhaupt terug kunnen, maar dat zullen we zien als het HOV klaar is.”

Hoe andere clubleden erover denken is nog niet bekend, maar naar verwachting van Louran van Keulen zullen velen niet blij zijn met de verandering van locatie. “Ze zullen het zonde vinden, want het oude parcours was natuurlijk prachtig, zeker met die heuvel erin. Hoe de reactie zal zijn weet ik nog niet precies, maar ik verwacht wel dat veel van de deelnemers teleurgesteld zullen zijn.”

Of de verandering van locatie invloed heeft op het aantal aanmeldingen is nog onduidelijk. Door de verandering van locatie loopt de organisatie van de cross iets achter. “We hebben afgelopen week pas de vergunning gekregen, dus toen konden we pas echt zeggen dat het door ging. De publiciteit voor de cross komt nu pas een beetje op gang, dus we verwachten deze en volgende week eigenlijk de meeste aanmeldingen. Het aantal aanmeldingen zal natuurlijk ook afhangen van hoe de weervoorspelling zal zijn voor de dag zelf.” 

Op 4 november vindt de Maple Leaf Cross plaats bij Sint Janskerkhof in Laren.