In het natuurgebied Monnikenberg, ten oosten van Hilversum, starten vier partners vanaf volgend jaar aan de bouw van een hypermodern nieuw zorgpark. Dit zorgpark zal het huidige Tergooi ziekenhuis in Hilversum compleet gaan vervangen.

Het nieuwe zorg park zal bestaan uit een hypermodern nieuw ziekenhuisgebouw, een revalidatiecentrum, zorgwoningen en een mytylschool. De bouw van het nieuwe zorg park zal in twee fases worden gerealiseerd. Zo kunnen de bouwplannen gaandeweg worden aangepast aan nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg. In de eerste fase, die zal beginnen in 2018, zal het huidige Tergooi ziekenhuisgebouw worden gebruikt in combinatie met het nieuwe. Daarna zal op den duur, het oude gebouw worden afgebroken.

“Plan Monnikenberg” is een samenwerking van Merem behandelcentra, HPG Hilversum, het Goois Natuurreservaat en Tergooi. Deze vier partners hebben een masterplan bedacht waarbij ze een gezonde omgeving willen combineren met hoogwaardige zorg.

Met het nieuwe park hoopt Tergooi optimale zorg voor hun patiënten te kunnen bieden. Door alle vormen van zorg samen te laten komen in één park, zullen patiënten straks minder afstand hoeven af te leggen om aan de zorg te komen die zij nodig hebben.

 

Tijdlijn

 2017

Januari: Start bouwklaar maken van de grond

Oktober: Start bomenkap

December – januari 2018: Archeologisch onderzoek naar de bodem

December – april 2018: Terreininrichting infrastructuur en het aanleggen van de wegen

Eind 2017: Afronding ontwerp gebouw

 

2018

Januari: Begin nieuwe RAV (Regionale Ambulance Voorzieningen)

November – December: Sloop oude RAV gebouw

 

2020

September: Oplevering