Hakan Koc, raadslid van Hart voor Hilversum, wil dat er een meldpunt komt voor toeterende trouwstoeten. In andere steden in Nederland zijn er ook discussies over de trouwstoeten.

Hakan Koc geeft in zijn motie aan dat er veel verschillende mensen en culturen leven in Hilversum. Hierdoor voeren zij bepaalde festiviteiten op een andere manier uit. Tijdens een trouwstoet is het in sommige culturen normaal dat er veel getoeterd wordt. In sommige gevallen leidt dit tot agressief gedrag. Daarom vindt Hakan Koc het belangrijk dat er een meldpunt komt. “Een van de oplossingen zou bijvoorbeeld zijn om een trouwstoet van te voren aan te melden bij de plaatselijke wijkagent.”

In Rotterdam is het melden van een trouwstoet vanaf 1 januari 2020 zelfs verplicht. Er zijn de laatste tijd veel incidenten geweest rondom trouwstoeten. Zo werd eind augustus een agent neergeslagen bij een trouwstoet in Rotterdam op de Maasboulevard. Tijdens de trouwstoet blokkeerden deelnemers de weg, zaten ze op het dak van hun auto en gedroegen ze zich asociaal. Agenten spraken de deelnemers hierop aan, waarna een van de agenten werd neergeslagen.