Stichting Present Hilversum gaat donderdag 27 september in Hilversum van start met een moderne vorm van vrijwilligerswerk. Vanaf 16:00 komen Tukkie Tuk en pastoor Dresmé vertellen over het belang van vrijwilligerswerk in het wijkcentrum St. Joseph.

“Ongeveer 55% van de mensen geeft aan graag nu of in de toekomst vrijwilligerswerk te willen doen, maar waar zijn deze mensen dan?” Vraagt Sebastiaan Hexspoor, coördinator van Stichting Present Hilversum, zich af.

Hier wilt Stichting Present Hilversum verandering in brengen. Stichting Present heeft als doel om vrijwilligers op een voor hen interessante en respectvolle manier hulp te bieden aan mensen die het nodig hebben. “Wij willen dit realiseren door een brug te slaan tussen mensen die wat te bieden hebben en mensen die hulp nodig hebben”, aldus Sebastiaan. De projecten zijn allemaal lokaal, bijvoorbeeld het koken voor dak- en thuislozen en tuinieren bij mensen die dit zelf niet kunnen. Zowel individuen en groepen zijn welkom. De focus van de organisatie ligt op de vrijwilliger, zodat deze een positieve herinnering over houdt aan het vrijwilligerswerk. “De vrijwilligers melden zich aan en wij zorgen ervoor dat het project waar ze aan kunnen bijdragen helemaal aansluit aan wat de vrijwilliger of vrijwilligersgroep wilt”, verteld Sebastiaan. Ze profileren zichzelf ook wel als een makelaar voor vrijwilligerswerk.

Op 27 september gaat Stichting Present Hilversum feestelijk van start in het wijkcentrum St. Joseph. Tijdens deze opening kunnen Hilversummers kennismaken met de methode van Stichting Present. Ook is het mogelijk andere betrokken Hilversummers te ontmoeten. De impact van de nieuwe vorm van vrijwilligerswerk wordt getoond door het eerste project te presenteren dat deze maand loopt. Bij dit project wordt er een klus gedaan bij een meneer, maar daar kon Hexspoor nog niet veel meer over vertellen.