De expositie Media Vrouwen werd op 28 september feestelijk geopend in Museum Hilversum. De expositie is de eerste samenwerking tussen Museum Hilversum en Beeld en Geluid. Voor deze eerste expositie worden er 30  vrouwelijke mediapioniers geëerd, zowel nieuwe als oude gezichten zijn te zien. 

Stef van Breugel, directeur van Museum Hilversum, vertelt over de samenwerking met Beeld en Geluid: “Wij richten ons alle twee op mediacultuur, dus dachten wij: waarom doen we niet een keer wat samen?” Over waarom er is gekozen voor dertig mediavrouwen vertelt Van Breugel:  “Toen Mies Bouwman overleed, vonden wij dat we haar moesten eren als een heel belangrijk pionier. Er zijn nog veel meer pioniers dachten we toen, zodoende kwamen we op het idee om meerdere vrouwe te eren. En dan heb je ineens een tentoonstellingsconcept.” 

Elke vrouw die tijdens de expositie te zien is, heeft gezorgd voor een nieuwe toepassing in radio, video of televisie. Zo ook Tineke de Nooij, de eerste vrouwelijke diskjockey in Nederland en de enige vrouw op de radio Veronica boot. “Het gaat om een bijzonder slag leuke vrouwen,” vertelt zij over de expositie. “Het zijn allemaal vrouwen die ik gekend heb of heb gezien op tv.” De Nooij en andere pioniers zijn nog tot 31 december te bekijken in Museum Hilversum.