De N236, die loopt langs de Hilversumse Meent, gaat op de schop. Dit is het resultaat van een motie, die vorig jaar is ingediend bij de Provinciale Staten om te komen tot een burgerinitiatief. Het eerste deel van de weg is al vernieuwd, het tweede deel volgt nog.

Uit de motie door de Provinciale Staten voor het burgerinitiatief blijkt dat wandelaars, fietsers en paardenclubs dit deel van de weg als zeer gevaarlijk beschouwen. Er zijn vier plannen uitgewerkt waaronder het plan voor een rotonde waar de Hocras, Gamma en de Shell gevestigd zijn.

Daarnaast zijn er een aantal andere voorstellen in beraad, waaronder het aanleggen van voorzieningen om de snelheid af te remmen van de weggebruikers. De maximum snelheid zou ook omlaag moeten van zestig naar vijftig kilometer per uur. Verder zijn er klachten omdat de huidige oversteekeilanden onvoldoende ruimte hebben. Door de constante stroom van het verkeer, ontstaat er geen “gat” in beide verkeersstromen waardoor een oversteek heel ongemakkelijk en zelfs gevaarlijk zou zijn.

“We zijn sinds 2012 met de problemen bezig en wachten op groen licht. De kleine kinderen zijn het meest kwetsbaar. Kinderen moeten de weg oversteken, want ze komen van de school vandaan. Wanneer ze bij de N236 komen, is er geen punt waar de kinderen in het midden kunnen wachten. Er zijn geen goede oversteekplaatsen en zebrapaden zijn een zeldzaamheid,” aldus Chiel van Eendenburg, initiatiefnemer.

De commissie Mobiliteit en Financiën van Provinciale Staten komen op 27 november bijeen voor bespreking van de voorstellen.