Vandaag organiseert het IVN Gooi in Hilversum voor de vierde keer de Nacht van de Nacht, een nationaal initiatief van de Natuur- en Milieufederaties in Nederland.

Om onnodig licht tegen te gaan, oftewel lichtvervuiling, wordt een boswandeling gehouden onder leiding van een boswachter van het Goois Natuurreservaat om te ontdekken hoe mooi het is zonder licht. ‘’We verwachten dit jaar een soortgelijke opkomst als vorig jaar. Toen kwamen 112 mensen, wat echt tegen de maximale capaciteit aanloopt bij de Infoschuur’’, aldus Marijke Vooren van het IVN Gooi, tevens initiatiefnemer van de regio.

Met ambassadeurs als André Kuipers en Anita Witzier probeert Nacht van de Nacht landelijk veel aandacht te trekken voor lichtvervuiling, omdat het een groot probleem is. Nederland is één van de meest belichte landen ter wereld en daarvan is  Hilversum één van de 165 gemeenten die meedoen met het evenement. Daarmee zet Hilversum de toon voor een schonere regio.

Hoewel de toegang gratis is, wordt een vrijwillige bijdrage ‘op prijs gesteld’ en krijgen vrijwilligers vanaf zes uur ’s avonds soep en brood bij de Infoschuur. Wil je mee? Aanmelden kan via https://winkel.gnr.nl en via het facebookevenement ’Nacht van de Nacht in het Gooi’.