Zondag 17 september was ledencorporatie HilverZon te vinden op de Hilversum Actief Markt (marktplein) en de Pure Buren Markt (Gijsbrecht). Hier gaf ze voorlichting over duurzaamheid en wierf ze deelnemers voor het Dudok Arena project.

Collectieve zonnepanelen op het dak van Dudok Arena is het zesde grote project dat HilverZon gaat realiseren. Hiermee, en met haar andere projecten, zet Hilverzon zich in voor een energieneutraal Hilversum. Door het geven van voorlichting op markten en scholen en het verschaffen van advies aan bedrijven, probeert HilverZon haar ideeën te realiseren. Volgens Aernoud Olde, voorzitter van HilverZon, maakt Hilversum de laatste jaren grote stappen. Daarmee loopt het voor op veel andere gemeentes. “Het kan altijd beter,” zegt Olde, “maar de hele gemeenteraad staat achter de ambitieuze plannen om het energiebeleid aan te pakken en die steun is erg belangrijk.”

Alsnog was de verbazing van HilverZon groot, toen de gemeente Hilversum maar liefst acht van de voorstellen overnam in zijn duurzaamheidsbeleid. Sindsdien werken gemeente en HilverZon nauw samen en stemmen ze de projecten onderling af. De zonnepanelen op de Dudok Arena en sporthal Kerkelande en de bijdrage aan de 100 Challenge begin oktober, zijn slechts een paar van de projecten die komende maand op de agenda staan. *

2017 is in de ogen van HilverZon een succesvol jaar. Dat betekent niet dat er geen hulp nodig is, benadrukt Olde. “HilverZon komt mensen tekort. We kunnen nog veel handen gebruiken, zodat we samen alle kansen aan kunnen pakken om de stad te verduurzamen. Hierbij kun je denken aan: bestuursleden, organisatoren, vrijwilligers op markten, maar ook simpelweg mensen die hun buren inlichten over HilverZon. Zo kunnen zo veel mogelijk mensen betrokken raken. Niet voor ons eigenbelang, maar voor ons milieu.”

 

* Voor meer activiteiten van HilverZon of  informatie over hoe je kunt helpen ga naar: https://www.hilverzon.nu