Met de nieuwe fietsenstalling aan de Zeedijk wil de gemeente Hilversum een nieuwe, veilige plek creëren voor bezoekers om hun fiets te parkeren.

 

Volgens Kristel Klomp, woordvoerder van de gemeente Hilversum, is een nieuwe fietsenstalling in het centrum van Hilversum nodig: “In de toekomst zal het aantal fietsen in het centrum van Hilversum alleen nog maar toenemen”. De fietsenstalling aan de Zeedijk is beveiligd, gratis en overdekt. Daarnaast zijn er extra services te vinden zoals kluisjes, toiletten, een reparatie plek voor fietsen en de mogelijkheid om buggy’s te lenen.

De uitgang van de stalling sluit aan op een van de hoofdfietsroutes van Hilversum, de Herenstraat. Volgens buurtbewoners is een nieuwe fietsenstalling zeer welkom. Peter Arendsen (61) vindt het geen gezicht dat er zo veel fietsen los op straat staan: “De fietsen zorgen voor een slordig straatbeeld en het levert ook nog eens gevaarlijke situaties op”. De fietsenstalling wordt in oktober geopend. De exacte datum wordt binnenkort bekend gemaakt.