HILVERSUM- Fietsen die op het station buiten de rekken staan, worden vanaf vandaag verplaatst naar de fietsenkelder op de Kerkbrink 29. Het aantal fietsers in Hilversum blijft groeien en daarom heeft de gemeente een aantal nieuwe fietsenstallingen op de planning staan om zodoende alle fietsers van een parkeerplek te voorzien.

Het huidige pand van schoenwinkel Bristol wordt dit najaar omgebouwd tot de grootste fietskelder van Hilversum. Tot die tijd blijft Bristol hier schoenen verkopen. De nieuwe stalling aan de Herenstraat/Zeedijk zal ruimte bieden aan zevenhonderd fietsen en is gratis toegankelijk voor alle soorten fietsen zoals driewielers en bakfietsen

De fietsen die vanaf vandaag niet in het rek zijn geplaatst worden naar de fietsenkelder gebracht waar de eigenaar tegen een betaling van 15 euro zijn fiets weer meekrijgt. De gemeente Hilversum verwijdert sinds het najaar van 2018 fout geparkeerde fietsen in het centrum, wat heeft geleid tot enige ophef. Veel inwoners vonden dat er te weinig fietsenstallingen waren. Door de nieuwe plannen van de gemeente lijkt deze discussie inmiddels verleden tijd.