HILVERSUM - De gemeente werkt aan de nieuwe fietsenstalling op het Stationsplein op de plek waar voorheen het GAK-gebouw stond. De gemeente start eerst met de fietsenrekken en zal later doorgaan met de stalling voor scooters en bakfietsen. De geplande opening van de fietsenstalling is op 1 oktober.

Afgelopen mei ging de gemeente akkoord met de definitieve herindeling van het stationsgebied, waar deze nieuwe fietsenstalling onderdeel van is. In totaal komen er 960 nieuwe plaatsen voor fietsen en 138 plaatsen voor scooters en bakfietsen. Het is de bedoeling dat 1 oktober ruim 400 fietsenrekken beschikbaar zijn.

De parkeerplekken voor scooters en bakfietsen worden pas na de geplande opening gerealiseerd. Als alles volgens plan verloop zullen deze in november openen. Door goede en voldoende stallingsplekken probeert de gemeente het wild parkeren op het Oosterspoorplein tegen te gaan. De gemeente kondigt aan consequent op te treden, als de nieuwe fietsenstalling op het Stationsplein een feit is.