HILVERSUM – Ophef over de bibliotheek in Hilversum: die gaat mogelijk verhuizen, maar over de toekomstige locatie is nog onduidelijkheid. De plannen die het Media Park heeft gepresenteerd geven de bibliotheek een locatie die niet in de plannen van de bibliotheek terug te vinden is.

Hilversum was verrast toen in het Media Park Vision Book, dat recent naar buiten werd gebracht, stond dat de New Hilversum Library niet op één van de al eerder genoemde locaties terecht kwam. In plaats daarvan staat de bibliotheek in de buurt van de Koninginneweg. “De schets is gemaakt door UN Studio, het doel van de schets is een idee te geven van hoe het Media Park in verbinding kan staan met de functies van de stad”, aldus Krijn Weeda, communicatieadviseur gemeente Hilversum. De locatie waar het Media Park Vision Book de bibliotheek heeft geschetst, is dus niet de plaats waar de bibliotheek komt te staan. De bibliotheek is van plan eind 2018 te beslissen over de nieuwe locatie en dit bekend te maken.

Een interessante locatie is de Kerkbrink. Deze locatie werd genoemd als één van de opties in het beleidsplan 2017-2020 van de bibliotheek Hilversum. De andere opties zijn op de huidige locatie blijven en dit gebouw uitbreiden of volledige nieuwbouw op het stationsplein. Verassend is, dat in de plannen die het Media Park recent naar buiten heeft gebracht staat dat de bibliotheek niet op een van de, in het beleidsplan genoemde locaties terecht komt.

In ditzelfde beleidsplan laat de bibliotheek weten dat er meer ruimte nodig is om de toekomstplannen te verwezenlijken. Eén veelgenoemde optie is de Kerkbrink. De gemeente heeft als doel de Kerkbrink het culturele centrum van Hilversum te maken, de bibliotheek op deze locatie leek dan ook perfect in het plan te passen. “We willen jongeren leren van cultuur te genieten”, noemt de Hilversumse bibliotheek als één van hun doelen. Wethouder Jaeger liet al weten dat hij voorstander was van de verhuizing van de bibliotheek naar de Kerkbrink.