HILVERSUM – Na de expositie ‘old love’ is nu de tentoonstelling ‘PS Camera’ aangekondigd. Deze zal van 19 oktober tot en met 11 december van dit jaar plaatsvinden in Museum Hilversum. Museum Hilversum zegt trots te zijn op de nieuwe najaarstentoonstelling.

‘PS Camera’ wordt geopend door de directeur van het Nederlands Fotomuseum,  Ruud Visschedijk, samen met fotograaf Sacha de Boer. In de expositie worden foto’s getoont die zijn gemaakt met camera’s van overleden fotografen. Nieuwe fotografen kijken op een andere manier door de lens van oude camera’s, omdat hier een emotionele en kunstzinnige waarde aan zit.

De fotografen Koos Breukel en Rose Ineke van Kalsbeek hebben met de oude camera’s portretten en foto’s nagemaakt uit de afgelopen eeuw. Het museum ziet de expositie als een ode aan de overleden fotografen.

De expositie is in samenwerking met stichting PhotoQ, schrijvers en fotografen gerealiseerd. De bedoeling was om een mix van vroeger en nu te maken. De expositie is elke dag van elf tot vijf uur te bezichtigen op de Kerkbrink 6 te Hilversum.