HILVERSUM - De gemeente Hilversum heeft besloten nieuwe verkeerslichten aan de kruising tussen de Diependaalselaan en het Colosseum te plaatsen. Hierdoor zal de kruising enkele dagen niet te bereiken zijn.

Tussen maandag 12 en woensdag 14 november laat de gemeente Hilversum nieuwe verkeersverlichting plaatsen op de kruising van de Diependaalselaan en het Colosseum aan het Arenapark. De nieuwe verlichting is een stuk energiezuiniger. De huidige verlichting bestaat uit gloeilampen die ze ieder jaar vervangen. De nieuwe verlichting zal bestaan uit spaarlampen, die gaan 10 jaar lang mee. Volgens de heer H. Livestro, gemeentelijk opzichter bij deze werkzaamheden, gaat het verbruik van de lampen terug van 40 watt per lamp naar 12 watt per lamp. “Dat bespaart gewoon veel energie,” aldus H. Livestro.

Tijdens deze twee dagen werktijd is het niet mogelijk om het Arenapark te verlaten via deze kruising. Om dit op te lossen is er een omleiding aangegeven die loopt via de Arena naar de kruising Oostereind. Verkeer dat via de A27 komt is het nog wel mogelijk het Arenapark via deze kruising te bereiken. Voor verkeer vanaf de Utrechtseweg richting Arenapark is er ook een omleiding aangegeven die loopt via de Oostereind.