HILVERSUM- De Gemeenteraad heeft gisteren ingestemd met het woningbouwplan om 260 nieuwe huizen te plaatsen op het Philipsterrein. Na een periode van intensief samenwerken tussen gemeente en Philipshof Residences, gaat Philipshof BV het ontwerpbestemmingsplan voorbereiden zodat de gemeente dat in procedure kan brengen.

Nu staan er nog lege kantoorpanden op het Philipsterrein aan de Anton Philipsweg, maar volgend jaar moeten deze panden plaatsmaken voor ongeveer 260 woningen. De woningen bestaan uit huur- en koopwoningen, laagbouwwoningen en appartementen. De afgesloten kantoorlocatie wordt zo veranderd in een groene woonwijk aan de rand van natuurgebied Zuiderheide.

De gemeente heeft het startsein voor de ontwikkeling van het terrein in juli 2016 gegeven toen de gemeente en Philipshof Residences een overeenkomst tekenden voor de ontwikkeling van de locatie. Twee maanden geleden presenteerde de eigenaar van de Philipslocatie een concept masterplan aan de bewoners en daarvan is gisteren het definitieve masterplan opgesteld. Het plan is om in 2020 van start te gaan met de bouw.