HILVERSUM - De Buurtmobi van Stichting Buurtmobiliteit Kerkelanden maakt morgen om 10.30 uur haar eerste officiële rit. De elektrische shuttle geeft ouderen en minder mobiele mensen de mogelijkheid tot veilig vervoer naar verschillende bestemmingen binnen de wijk Kerkelanden. De Buurtmobi vertrekt morgen vanaf de hoek van de Kerkelandenlaan-Franciscusweg, in het bijzijn van wethouder Annette Wolthers.

De stichting heeft als doel ouderen en minder mobiele inwoners van de wijk Kerkelanden in Hilversum, via kort en snel vervoer, meer in de samenleving te brengen. De Buurtmobi is onder meer werkelijkheid geworden door steun vanuit Gemeente Hilversum en een aantal sponsors. De shuttle rijdt op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Een groep bestaande uit 22 vrijwillige chauffeurs maakt de ritten mogelijk.

Een reservering voor een ritje kan telefonisch worden gemaakt, of door een formulier in te vullen op de website. De prijs van één ritje is 1,50 euro. Er kunnen maximaal drie passagiers en twee rollators mee in de shuttle. Kijk voor meer informatie op de website www.buurtmobiliteit.nl.