Bewoners van de appartementen rond het station in Hilversum hebben al jaren last van hangjeugd. Tientallen jongeren komen hier vaak samen en veroorzaken overlast bij omwonenden.

Hangjongeren rond het station zorgen voor overlast en dat weten ze zelf maar al te goed. Toch zijn ze niet zomaar weg te slaan.  Sam Stoel (13) vertelt dat er onlangs op een van hun ‘chillspots’ kruidenketchup is gespoten om de jongeren te dwingen een andere plek te zoeken. De jongeren gaan hier juist tegenin en schrijven vervelende teksten op het raam van de bewoner: “fuck off, curry kop!”

Erik Kouwenberg, Regiomanager Utrecht bij leegstandbeheerder Ad Hoc, meldt dat hij het vervelend vindt dat Ad Hoc-bewoners van het pand aan het Stationsplein last hebben van hangjongeren bij hun anti-kraakwoning. Wel is Erik Kouwenberg van mening dat dit probleem (nog) groter had kunnen zijn als het pand helemaal niet bewoond was. “De kans op vandalisme is namelijk erg groot als een pand leegstaat. Door de inzet van leegstandbeheerder wordt dit tot een minimum beperkt.”

Aan de andere kant van het stationsplein hangen ook regelmatig jongeren die onrust veroorzaken. Carla Cornelisse (69), bewoonster aan het Schapenkamp, vertelt dat er weleens muziek wordt gedraaid tot ongeveer 3 uur in de nacht. Hier voegt ze aan toe: “Het aller vervelendst vind ik de rotzooi die er wordt achtergelaten. Dit geeft een heel asociaal beeld van de omgeving, wat het niet per se is”.