HILVERSUM – Ongeveer 30 bewoners uit Hilversum hebben deelgenomen aan het buurtgesprek van het centrum. Tijdens de 12 uur van Hilversum werd dit gesprek gehouden met verschillende leden van de gemeente.

Rond half 7 druppelden de deelnemers gestaag binnen. Korte praatjes werden uitgewisseld tussen bewoners en ambtenaren, onderwijl werden de naambordjes opgeprikt en het laatste drankje genuttigd. Om 7 uur opende wethouder Floris Voorink het buurtgesprek en na een kort inleidend praatje van Rik van Dijk, buurt coördinator centrum, begon het gesprek. Aan de hand van verschillende thema’s (bijvoorbeeld veiligheid, parkeren, afval, groen en onderhoud) konden bewoners hun ideeën en ergernissen kwijt aan de gemeente.

De gemeente Hilversum liet na afloop van het gesprek weten dat zij blij waren met de opkomst. Zo vermeldde zij op Twitter: “Ondanks de warmte een mooie opkomst”.

Het buurtgesprek centrum is deel van een project van de gemeente Hilversum. In acht verschillende buurten probeert de gemeente erachter te komen wat er speelt en scheelt in de buurt. De gemeente zal de resultaten van deze gesprekken eind september bekend maken.