De drie bestaande meldkamers van de Eenheid Midden-Nederland worden samengevoegd tot één meldkamer op de Groest in Hilversum. De planning is dat de bouw in 2024 klaar zal zijn. Tot die tijd moet er een tijdelijke huisvesting gevonden worden.

Eerst was het idee vanuit de gemeente dat een klein politie-onderdeel op het stationsplein in Hilversum zou komen te staan. Dat plan is van de baan, meldt de politie. Ze zijn nog opzoek naar een andere locatie in het centrum. Waar dit zal zijn, is nog onbekend.

Het staat vast dat de meeste politie-onderdelen tijdelijk naar de Bonairelaan 4 gaan. Het gaat om een kantoorgebouw van 3600m2. Henk Blok van Stichting Hilversums Belang maakt zich zorgen. De buurtbewoners van de Bonairelaan 4 zijn er komen wonen voor hun rust. Ze verwachten dat de tijdelijke vestiging van het politiegebouw voor veel overlast gaat zorgen. Denk aan meer verkeer, hardrijdende politieauto’s en het geluid van sirenes.

Hilversums Belang heeft in juli vragen gesteld aan de gemeente. Op een aantal vragen konden de burgemeester en de wethouders geen antwoord geven. Dit gaat onder andere over de hoeveelheid verkeersdruk in de woonwijk, gebruik van sirenes en via welke weg de politie zal gaan uitrukken. Wat de gemeente gaat doen tegen verkeersrisico’s is niet duidelijk. Als laatste werd de vraag gesteld of de buurtbewoners gecompenseerd gaan worden voor de toenemende geluidsoverlast, ook daar is nog geen antwoord op.

Wanneer de gemeente hier meer over gaat communiceren, zal binnenkort blijken, zo meldt de burgemeester. Tot die tijd, nog even afwachten.