HILVERSUM - Het langverwachte ontwerp van het plein in de wijk Hilversumse Meent wordt dinsdag 2 oktober in het buurtcentrum De Kruisdam onthuld. Het heeft ruim twee jaar geduurd om tot dit ontwerp te komen.

Margrethe Bongers, initiatiefneemster van de werkgroep Het Groene Hart van de Meent, is sinds het begin van 2016 al bezig met het project. “Het idee is ontstaan omdat de noordkant van het plein er bedroevend bij lag. Daar wilde ik iets aan gaan doen. Er waren bijvoorbeeld weinig bomen en planten en de bestrating was rommelig. Daarom ben ik dit initiatief in samenwerking met de Stichting Hilversumse Meent gestart”, aldus Bongers.

‘Het plein in de wijk Hilversumse Meent’
Foto: Margrethe Bongers

 

De noordkant van het plein is het gedeelte waar twee scholen en een crèche staan. Ook zit het wijkgebouw de Kruisdam aan deze kant. Dit stuk van het plein moet een ontmoetingsplek zijn voor iedereen en er moet genoeg te doen zijn voor de kinderen. “Ik heb dit dus met de directeuren van deze organisaties besproken en zij waren hier enthousiast over. De zuidkant van het plein ziet er wel goed uit”, gaat de initiatiefneemster verder.

Begin van dit jaar heeft de gemeente Hilversum besloten om het plan door te zetten. Bewonersinitiatief Het Groene Hart van de Meent kreeg hierdoor de kans om het gebied groener en gezelliger te maken. In juni hebben de bewoners, scholen en andere belanghebbenden samen met de werkgroep gekeken wat de mogelijkheden waren. Daarna is er samen met een ontwerper, van de gemeente, een voorlopig ontwerp gemaakt.

Belangstellenden kunnen dinsdagavond 2 oktober hun mening geven over het voorlopige ontwerp. Daarna wordt er door de werkgroep en de ontwerper gekeken of zij bepaalde zaken mee kunnen nemen naar het definitieve ontwerp. “Het begint om 19:30 uur in de Kruisdam. Het aantal plaatsen is beperkt, dus de geïnteresseerden moeten zich op tijd aanmelden om erbij te kunnen zijn”, besluit Bongers.