Het aantal hotelbezoekers in Nederland neemt toe, maar is dit ook het geval in Hilversum? Merken de hotels in Hilversum iets van deze toename in bezoekers en waarom komen mensen eigenlijk naar Hilversum?

Wij spraken met Susanne Koene (37), front office medewerker van Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark. Ze vertelde ons dat er per jaar zo ongeveer 28.000 mensen overnachten in het hotel. De meeste van hen komen volgens haar naar Hilversum voor zakelijke redenen maar in het weekend ziet het hotel ook veel gasten die overnachten voor familie of om de omgeving te ontdekken.

Maar neemt het aantal bezoekers in Hilversum ook toe net zoals in andere steden? Volgens Marielisce Darley van Darley’s bed and breakfast is er eigenlijk geen groei in het aantal bezoekers. Maar Susanne geeft aan dat er bij Hotel Amrâth wel degelijk een kleine toename te zien is. Deze toename is niet heel groot maar de vraag neemt wel toe.

Natuurlijk is de groei veel groter bij hotels in steden zoals Amsterdam en Utrecht maar het is goed om te zien dat er ook in Hilversum wat van gemerkt wordt.