Ook in Hilversum was het gisteren Coming Out Day. Op deze dag is er internationaalaandacht voor LHBTI’ers. Het gemeentehuis hing de regenboogvlag uit en op het Marktplein konden mensen een foto laten maken waarop zij uit de kast springen. Burgemeester Pieter Broertjes betuigde zijn steun en kwam langs bij de kast.

Hilversum mag zich, net als 43 andere gemeentes, sinds kort een regenbooggemeente noemen. Hiervoor werd een handtekening gezet onder een convenant dat zegt dat de gemeente sociale acceptatie, emancipatie en veiligheid helpt verbeteren voor alle LHBTI’ers (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie).

Burgemeester Pieter Broertjes: “We zijn sinds kort een regenbooggemeente en dat zijn we met volle overgave. De regenboogvlag hangt uit bij het gemeentehuis, omdat we willen dat mensen van het convenant op de hoogte zijn. Deze actie op de markt draagt daar natuurlijk aan bij.”

De actie op de markt was een initiatief van de  gemeentelijke werkgroep Hilversum Inclusief. Deze zet zich in voor emancipatie van LHBTI’ers in de stad.

Bianca Verweij, raadslid en lijsttrekker van de SP was ook van de partij. “Wij van SP dragen dit initiatief een warm hart toe. Hilversum Inclusief zet zich erg goed in voor zijn doel en laat niet alleen de slechte, maar ook de goede kanten van het LHBTI-bestaan zien. Dat vind ik erg mooi om te zien.”

Ook Pieter Broertjes ziet het belang van deze werkgroep in. “Zelf zat ik niet in deze kast vandaag, maar ik stond ernaast om de actieve mensen te steunen. Die support vind ik erg belangrijk.”