Scouting Heidepark in Hilversum-Oost organiseert op 21 september weer de jaarlijkse open dag. Geïnteresseerde kinderen en ouders zijn welkom om mee te doen aan een vol programma dat plaatsvindt tussen 1 en 5 uur ‘s middags.

De scouting hoopt met deze dag de ouders van avontuurlijke kinderen uit de omgeving bij te brengen wat scouting precies inhoudt. Zo draait het programma bij de scouting meer om persoonlijke ontwikkeling dan om competitie; samenwerken en de wereld verkennen staan centraal. “Bewust omgaan met je omgeving, buiten bezig zijn en meer met elkaar verbonden zijn, zijn kwaliteiten die ouders enorm waarderen aan onze activiteiten,” zegt Erwin de Swart van de leiding van de scouts. De open dag, die gratis te bezoeken is, wordt geleid door een team van vrijwilligers.

Scouting Heidepark gelooft in een opmars van de scouting. “Juist in een verhardende, digitale en prestatiegerichte maatschappij is scouting een prachtig tegengeluid,” aldus De Swart. Elke zaterdagmiddag wil het vrijwilligersteam een avontuurlijke ervaring organiseren voor de jonge scouts.