Hilversum deed dit jaar weer mee aan de Open Monumentendag. Vorig weekend, zaterdag 14 en zondag 15 september, vond de dag plaats. Het thema was “plekken van plezier” en er werden 35 verschillende monumenten gratis opengesteld voor publiek.

“Door middel van deze dagen willen we de mensen in brede zin kennis laten maken met de geschiedenis en het erfgoed van Hilversum”, gaf Indira van ’t Klooster, directeur van Dudok Architectuur Centrum aan. Vorig jaar kwamen er 6800 mensen op de monumentendag af. Door de extra activiteiten werd het bezoekersaantal dit jaar nog hoger geschat en dat is zeker gelukt. Ruim 7500 bezoekers waren aanwezig.

Naast de monumenten waren er verschillende activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Alles was deze dag gratis: entree van de monumenten, gebouwen, rondleidingen, websites en activiteiten. Het grootste gedeelte werd gefinancierd door de cultuursubsidie van Hilversum. Alle 35 monumenteneigenaren werkten mee en een grote groep van ongeveer 150 vrijwilligers die zich beschikbaar hadden gesteld. Zij deden actief mee aan de organisatie en de uitvoering van het programma.