De meeste ouderen wonen aangenaam in Hilversum-Zuid. Ze zijn tevreden over het vernieuwde winkelcentrum “Kerkelanden”. Ook kunnen ze zich goed vermaken in het buurthuis de Koepel. Toch voelen de ouderen zich niet helemaal veilig in de buurt, vanwege overlast van jongeren.

Zo gaat mevrouw Staal (80) ’s avonds niet meer de straat op: “Om 8 uur gaat de deur op slot en gaat-ie niet meer open, voor niemand niet”, zegt ze. ”En mijn dochters bellen mij ’s avonds twee keer om te checken of het goed gaat!”, voegt ze eraan toe. Ook bij mevrouw van de Meer (77) gaat de deur op slot ’s avonds. Beiden verwijzen zij naar het incident van de Surinaamse onderneemster, die afgelopen augustus was belaagd en gediscrimineerd. Mevrouw Staal vindt dat burgemeester Broertjes te veel praat en te weinig doet aan deze problemen.

Verder vinden de meeste ouderen de bereikbaarheid van het ziekenhuis zeer slecht. Ze moeten namelijk overstappen op het station als ze reizen vanaf Kerkelanden. Dat kost de ouderen veel tijd en energie. “Er zou een rechtstreekse bus vanaf hier moeten rijden naar het ziekenhuis,” vindt een bewoonster die haar naam niet kwijt wil aan de redactie.

Toch zijn de meeste bewoners erg tevreden over Hilversum-Zuid. Het winkelcentrum is goed opgeknapt, je kunt er nu bijna alles kopen. Ook zijn de oudere bewoners lovend over het drukke programma in buurthuis de Koepel. Zo speelt Bridgeclub HartenVrouw elke dinsdagmiddag Bridge en drinken ze achteraf met zijn allen een drankje.