Hilversum trekt ten strijde tegen de wildgroei aan verkeersborden in de gemeente. Dat blijkt uit de antwoorden die wethouder Annette Wolthers (D66) heeft gegeven na vragen die haar partijgenoot Anne de Jong hierover had gesteld. Volgens De Jong zijn er namelijk veel overbodige verkeersborden in Hilversum.

Door de enorme aanwezigheid van verkeersborden zien weggebruikers in Hilversum soms door de bomen het bos niet meer. Reden voor D66-raadslid Anne de Jong om hierover vragen te stellen aan zijn partijgenoot en wethouder Annette Wolthers.

Wolthers geeft aan dat de overbodige verkeersborden geleidelijk aan zullen verdwijnen, totdat het wettelijke minimum is bereikt. De borden worden verwijderd als er in de straat waar het bord staat aan de weg wordt gewerkt. Wolthers denkt dat er hierdoor kosten kunnen worden bespaard.

De Jong zegt helemaal tevreden te zijn met het besluit van Wolthers: “Er werd maar bijgeplaatst en nu is er eindelijk een tegenbeweging in gang gezet om de verkeersborden te minderen!”