Betrokken Hilversummer Jeroen Pater (46) is een petitie gestart tegen de bomenkap aan de rand van de Anna’s Hoeve. Vanaf volgende week zal een aannemer beginnen met de kap in het bosrijke gebied om ruimte te maken voor een busbaan, een parallelweg naast de busbaan en verderop een natuurbrug over de spoorlijn tussen Utrecht en Amersfoort.

Eerst leek het alsof de bouwplannen voor de busbaan, parallelweg en natuurbrug stilgelegd zouden worden door de nieuwe regels voor de uitstoot van stikstof. De PvdA kondigde tijdens de raadsvergadering van 18 september aan een motie in te willen dienen om de bomenkap van de Anna’s Hoeve uit te stellen tot er meer zekerheid was over de stikstofuitspraak. Later werd door een woordvoerder van de provincie verteld dat de strengere stikstofregels niet relevant zijn voor de bouwplannen.

Pater is de petitie gestart, omdat de Hilversumse burger zich, naar eigen zeggen, niet gehoord voelt door het raadhuis. “Veel Hilversummers zijn al jaren tegen de aanleg van de nieuwe weg bij de Anna’s Hoeve, maar de provinciale en gemeentelijke politici trekken zich daar niets van aan. De weg die er nu ligt is een van de mooiste wegen van ‘t Gooi. Het lijkt daar een beetje op de Ardennen,” aldus Pater.