Het zorgcentrum St. Carolus aan de Bosdrift 96 gaat eind dit jaar op de schop. Het verouderde pand wordt de komende maanden gerenoveerd door woningcorporatie Woonzorg Nederland. Philadelphia Zorg organiseerde op zaterdag 25 november een buurtontbijt in het St. Carolusgebouw om geïnteresseerden te informeren over de plannen.

Momenteel wordt het pand nog bewoond door cliënten van zorginstelling HilverZorg. Zij zullen in de aankomende periode tijdelijk worden overgeplaatst naar verschillende zorginstellingen in de buurt. Na de verbouwing zullen ook cliënten van Philadelphia Zorg en De Kloek hun intrek nemen in het vernieuwde pand.

Evelien van den Born, manager bij Philadelphia Zorg, gaf een presentatie over de concrete plannen van de verbouwing: “De officiële eigenaar van het St. Caroluspand is Woonzorg Nederland. Zij gaan het gebouw renoveren en er een moderne plek van maken met veel groenvoorzieningen. Wij willen een fijne, vertrouwde omgeving bieden voor onze cliënten.” Het ontbijt trok veel omwonenden die benieuwd waren wat er precies gaat veranderen. “Het is belangrijk dat we de buurtbewoners informeren over de plannen, zodat iedereen zich gehoord en welkom voelt. Het ontbijt is bedoeld om cliënten en buurtbewoners samen te brengen”, aldus Evelien van den Born.

Tijdens de bijeenkomst kregen de bezoekers de kans om met elkaar in gesprek te gaan over de plannen. Vrijwilligers en medewerkers van Philadelphia Zorg liepen rond om vragen te beantwoorden. Naast het informatieve gedeelte van de ochtend stond ook het ontbijt centraal. Aanwezigen konden een uitgebreide selectie aan ontbijtartikelen vinden bij de bar. Afra Groen, medewerkster Philadelphia Zorg, vertelt: “We willen met het ontbijt graag een ontspannen en open sfeer creëren, zodat iedereen met elkaar in gesprek kan komen.”

De renovatie gaat eind dit jaar van start en verwacht in maart 2019 klaar te zijn.