De Week van de Duurzaamheid is maandag van start gegaan. Marileen Fabels is de organisator van deze week en eigenaresse van PLUpetit, een duurzaam en zelfvoorzienend Tiny House. Een Tiny House is een compact en klein huis, waarbij het draait om genoegen nemen met minder en milieuvriendelijk leven. Het Tiny House is de komende week te vinden op het Oosterspoorplein voor verschillende activiteiten en workshops, met oog op van duurzaam wonen en leven.

‘’Ik wil het huisje gebruiken als demonstratieve inspiratie om duurzamer te wonen en te leven’’, aldus Marileen Fabels. ‘’Vooral de mensen die normaal gesproken niet nadenken over duurzaamheid, hoop ik te inspireren. Bijvoorbeeld wanneer iemand uit nieuwsgierigheid komt kijken en wil luisteren naar mijn verhaal.’’
Door de Week van de Duurzaamheid te organiseren en het Tiny House te gebruiken als demonstratie,  hoopt Fabels de Hilversummers te inspireren en aan het denken te zetten.
 Volgens Fabels heeft de duurzame levensstijl een sneeuwbaleffect. ‘’Eerst at ik geen vlees meer, vervolgens ook geen suiker. Ondertussen heb ik mij zo ontwikkeld, dat ik zelfs mijn eigen broodzak meeneem naar de winkel.’’ Marileen Fabels probeert zo de eerste stap te zetten in het ‘sneeuwbaleffect’ van anderen. 

Elke dag krijgt een ander thema. Zo had maandag het thema Groen in de wijk. ‘’Het thema Groen in de wijk is een vertaalslag naar Hilversum-Oost omdat het zo stenig is, ’’vertelt Fabels, ”hopelijk kan ik meer levendigheid  creëren door de Oostkant ‘groener’ te maken.” Andere thema’s zijn bijvoorbeeld voeding, reizen, wonen en energie.

PLUpetit verlaagt het gebruik van gas, elektriciteit en water zo veel mogelijk. Zo is het huisje voorzien van elektriciteit door middel van zonnepanelen en wordt regenwater opgevangen en gefilterd tot schoon drinkwater. Daarom is het representatief voor het doel van de Week van de Duurzaamheid.