HILVERSUM – Poppodium de Vorstin organiseert in april een week vol met verschillende evenementen ter ere van de popster Prince. In de week van 13 tot en met 20 april wordt een Prince-gerelateerd programma gehouden. Op 21 april is het drie jaar geleden dat de Amerikaanse popartiest overleed.

De week wordt afgetrapt door Beautiful Strangers, een band die voorheen bekend stond als de Prince Tribute Band. Deze band kwam voor het eerst bij elkaar in de Vorstin, nadat ze in 2016 na het plotseling overlijden van Prince samen een memorialconcert gaven. Het concert was een groot succes, waardoor de band besloot bij elkaar te blijven.

Op dinsdag de zestiende laat de Vorstin in zijn grote zaal de film Purple Rain zien. De semi-autobiografische film, die onder andere een Oscar en een Grammy award won, wordt gespeeld door Prince zelf en brengt het leven van de ster in beeld. De dag erop is er een Prince popquiz, georganiseerd door We Speak Music. Op donderdag is de concertregistratie van Prince’s millenniumconcert ‘Rave Un2 The Year 2000’ vertoond. Dit concert wordt gezien als een van de meest legendarische concerten van de overleden popster.

De week wordt afgesloten door Amerikaanse singer-songwriter Judith Hill. De zangeres werkte nauw samen met Prince en bracht in 2015 haar debuutalbum uit die volledig is geproduceerd door Prince. Vóór haar solocarrière was Hill te bewonderen als achtergrondzangeres van onder andere Stevie wonder, Michael Jackson en Elton John. Het in 2018 uitgekomen album Golden Child van Judith Hill werd door critici ‘één van de beste soul-popplaten van het jaar’ genoemd.