HILVERSUM- Het aantal woninginbraken in Hilversum is fors gedaald. In maart 2018 is het aantal woninginbraken met 17% gedaald ten opzichte van maart 2017, dat blijkt uit cijfers van de veiligheidsmonitor van Hilversum. De veiligheidsmonitor is verschenen in maart 2018. Ook nemen woningcorporaties steeds vaker maatregelen om inbraken te voorkomen.

Steeds meer woningcorporaties nemen bij de bouw van hun woningen inbraakwerende maatregelen. Mieke Wester van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken meldt hierover: ‘’Bij nieuwbouw- en renovatieprojecten worden er diverse maatregelen getroffen om een inbraak te verkleinen. Zo zijn alle nieuwbouwwoningen van Het Gooi en Omstreken voorzien van extra hang- en sluitwerk. Ook geven wij bewoners tips om zelf de kans op een inbraak te verkleinen.’’ 

Bij het renovatieproject aan de Asterstraat vervangt Het Gooi en Omstreken al het bestaande glas door HR ++ glas. Doordat het glas goed isoleert, is het extra moeilijk voor inbrekers om binnen te komen. Ook worden bij deze huizen de deuren vernieuwd met extra inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Op de website van Het Gooi en Omstreken staan enkele handige en eenvoudige tips om inbraken te voorkomen. Bijvoorbeeld dat een goede verlichting bijdraagt aan de veiligheid van de woonomgeving. Hiervoor treft de woningcorporatie ook al maatregelen door buitenverlichting aan te brengen bij alle achterpaden van de door hun gebouwde woningen.