HILVERSUM – Het appartementencomplex op de hoek van de Langestraat en de Brinkweg heeft nog altijd last van drugsgebruik, overlast en geweld. Buurtbewoners voelen zich niet meer veilig en vinden dat de gemeente meer actie moet ondernemen. “Er lopen vaak dealers door mijn straat, afval wordt naast containers gegooid en er is soms sprake van geweld. De gemeente doet niks", zegt een bezorgde buurtbewoner.

In het appartementencomplex wonen veel mensen die drugs gebruiken. Dealers staan buiten mensen op te wachten en bewoners omschrijven de sfeer als onveilig. Een deel van het pand bestaat uit deelnemers van “In between places”, een woonexperiment voor mensen die met hoge nood een woning voor een jaar hebben en vanuit daar verder zoeken. In veel gevallen gaat het om kwetsbare mensen die vaak een andere levensstijl hebben dan de vaste huurders van het wooncomplex.

Uit angst voor represailles willen buurtbewoners die hun mening hebben geuit niet met volledige naam op de site. “Ik vind dat de gemeente actie moet ondernemen. Een bewoner van het wooncomplex die onder invloed was van drugs had het appartement van een buurtbewoner vernield en tenslotte mijn heg toegetakeld. Ik had de politie wel gebeld, maar de kosten van de schade waren gewoon voor mezelf”, aldus buurtbewoner Ina. Ook buurtbewoner Nellie ervaart wel eens overlast van de bewoners van het gebouw. “Ik werd laatst om 4 uur ‘s nachts wakker door mensen die flinke ruzie hadden. Ik hoorde mensen schreeuwen en ik hoorde allemaal gebonk.”

Woningcorporatie Dudok wonen, de eigenaar van het appartementencomplex wil geen commentaar geven.