HILVERSUM – In Hilversum is nu ook een proeflokaal geopend aan de Vaartweg in Hilversum. Nadat Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen in Voorburg, Delft, Leiden, Voorhout en Schiedam een proeflokaal hebben geopend. “Erwin en ik zijn altijd op zoek naar mooie panden en met dit gebouw in Hilversum konden we wat mee,” aldus Claudio Houtman.

Het doel van Claudio en Erwin is dat dit nieuwe proeflokaal in Hilversum net zo goed gaat lopen als de andere zes proeflokalen in Nederland. Het proeflokaal in Hilversum is het eerste pand dat opent buiten Zuid-Holland. De doelgroep voor het concept was vooral gericht op de jongeren. “Het was onze bedoeling om jongeren weer naar restaurants te krijgen, jongeren konden nauwelijks meer uiteten omdat het gewoon veel te duur was,” aldus Claudio. Bij het proeflokaal in Hilversum heb je voor 14,25 euro een driegangenmenu. Na de eerste opening in Voorburg veranderde de doelgroep. Claudio en Erwin kwamen erachter dat er ook heel veel ouderen het concept apprecieerde.

De naam van het proeflokaal komt van Sijgje Pietertje, de schoonmoeder van Claudio Houtman. “Sijgje was een huiselijk en gezellig persoon, en zo zijn onze restaurants ook ingericht,” verteld Claudio. Proeflokaal Sijgje heeft een speciale franchiseformule die is ontwikkeld en gebaseerd op het succesvolle concept van Proeflokaal Sijgje. Claudio en Erwin hanteren een concept dat staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving met vriendelijk personeel. In elk restaurant hangt een ‘Wall of Fame’. In de vestiging in Hilversum heb je allerlei foto’s hangen van attributen uit Hilversum.

Erwin Nieuwenhuizen is het brein achter ‘Proeflokaal Sijgje’. Erwin is de Horecaman en Claudio is de ondernemer. De samenwerking tussen beide heren loopt goed. “Het was Erwins idee en zijn concept. En ik heb het wat verder uitgebouwd,” concludeerde Claudio.

Proeflokaal Sijgje van de buitenkant.
Foto: Sijgje Hilversum