Het programma van Filmfestival Hilversum is bekendgemaakt. De openingsfilm is de bekroonde Koreaanse komedie “Parasite”. Dit is slecht éénvan de 25 voorpremières die vanaf 9 oktober te bekijken zijn in het Filmtheater op het Herenplein.   

Naast de voorpremières, vertoont het filmfestival dit jaar maar liefst vijftigfilms. Speciaal voor deze editie is er een vierde mini-zaal in de vorm van een container geplaatst op het Herenplein. In deze container kunnen belangstellenden komen kijken naar een speciale selectie filmmuziek en documentaires, waaronder bekende titels zoals “Rocketman”, “La La Land” en “Maria by Callas”. 

Luc Freijer is programmeur en marketing-publiciteitsmanager bij het Filmtheater Hilversum. Over waarom hij als openingsfilm de tragikomedie “Prasite” heeft gekozen, vertelt hij: “De film is heel actueel, het gaat namelijk over de steeds groter wordende tegenstellingen in de maatschappij.” Ook won de openingsfilm de Gouden Palm, één van de belangrijkste prijzen op het Filmfestival van Cannes 

Het gehele programma van het filmfestival is te bekijken op de site van Filmtheater Hilversum.