Rabobank organiseert vanavond het Rabo Wooncafé in het Gooiland in Hilversum. Dit initiatief is bedoeld voor starters die vragen hebben rondom hun kansen en mogelijkheden op de woningmarkt. Marloes de Vries, medewerkster Marketing en Communicatie van de Rabobank: “Wij merken dat er veel vragen spelen bij starters op de woningmarkt. Er komt veel kijken bij het kopen van een woning. Wij willen deze vragen graag beantwoorden en deze mensen verder helpen.”

Tijdens dit evenement is er mogelijkheid om vragen te stellen. Er zijn financieel adviseurs aanwezig om informatie te geven over de financiële mogelijkheden. Ook zal er een makelaar zijn om inzicht te krijgen in het actuele woningaanbod. De aanwezige specialisten zijn dit jaar: Gooiland Makelaardij, Notariaat Wijdemeren en natuurlijk Rabobank Gooi en Vechtstreek.

“Vorig jaar hadden we ongeveer 40 gasten. Dit jaar verwachten we er rond de 50. We nodigen klanten van onze bank uit in de leeftijdscategorie 25 t/m 35 jaar. Maar het evenement is openbaar, dus iedereen is welkom”, aldus Marloes de Vries. Vorig jaar kregen ze positieve reacties van de bezoekers. “We hebben enthousiaste reacties ontvangen. We gaan er dus ook van uit dat mensen er daadwerkelijk iets aan hebben gehad.”

De inloop is vanavond vanaf 19.30. Om 19.50 wordt een kort welkomstwoord gegeven en om 20.00 zijn er presentaties door een makelaar, notaris en een financieel adviseur. Om 20.50 start de infomarkt, waar je onder het genot van een hapje en drankje je vragen kunt stellen. Het evenement duurt tot 22.15.