Aanstaande zaterdag is er een clinic bij Rugby Club Hilversum voor "absolute beginners." "Rugby is een sport voor iedereen, dus iedereen is ook welkom," zegt Michelle Borm, één van de organisatoren van de rugby clinic.

De middag is bedoeld om kennis te maken met de sport. Je leert de basis van het spelletje: passen, tackelen, line-out, scrum, enzovoorts. De sporters moeten stevige sportkleding aantrekken en bij voorkeur schoenen met noppen. Een gebitsbeschermer is eventueel ter plekke te verkrijgen.

Binnen de sportwereld zijn rugbyers een voorbeeld van acceptatie. “Op het veld gaat het hard tegen hard, maar altijd met respect voor de ref en elkaar. Na de wedstrijd drink je samen met de tegenstander een biertje. Iedereen is welkom, ongeacht geslacht, lichaamsvorm of wat dan ook, zo gaat dat in rugby. Daarom sluit de sport ook zo goed aan bij de Rainbow Week,” vindt Borm. Leden van het (heren) LGBTQ+ rugbyteam ARC Lowlanders zijn ook aanwezig. Samen met een aantal speelsters van de All Blues wordt nu ook een damesteam opgericht. Zij geven samen de clinic.

De dames van All Blues spelen sinds 2016 in de Lotto Ereklasse, dit is het hoogste niveau van Nederland. De clinic begint zaterdag om 13:30.