De eerste Rainbow Week in Hilversum komt eraan. Van 11 tot 18 oktober krijgt de binnenstad van Hilversum een regenboogtintje in het teken van diversiteit en inclusiviteit. Een groot deel van de viering zal plaatsvinden in Café Brabant in Oost-Hilversum.

Gerard van den Hoven, eigenaar van dit gay-minded café host drie feestjes voor Rainbow Week. Op 11 oktober beginnen ze de viering met de Coming Out Party. Daarna op 16 oktober is het tijd voor de Rainbow Bingo. Vrijdag 18 oktober sluiten ze hun bijdrage aan deze bijzondere week af met de Pre-Party. Een voorafje, op verzoek van de gemeente, alvorens het grote afsluitfeest Hillywood Rainbow Ball losbarst bij Vorstin. “Voor de Coming Out Dag kan er niet alleen een vlag worden uitgehangen, daar moet een feestje bij! Wij sluiten de week af met een glas champagne en beschuit met regenboog muisjes!”, vertelt Van den Hoven.

Hoewel er in eerdere Nederlandse Pride-events dit jaar gevallen zijn geweest van anti-homogeweld, zo werd een lesbische vrouw ernstig mishandeld tijdens de Rotterdam Pride, verwacht Van den Hoven dat Hilversum veilig zal blijven. “Ik geef hier in Cafe Brabant elke maand een beetje gay-gerichte feestjes en er gebeurt nooit wat. Ik krijg zelfs complimenten van de politie over de veiligheid. Er komt in mijn café van alles samen, iedereen gaat in harmonie met elkaar om.”

“Rainbow week is perfect om aan te tonen dat iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geaardheid en afkomst welkom is”, zegt Van den Hoven. “Dit is niet alleen voor de lesbiennes en homoseksuelen, dit is voor heel de LHBTI+ -gemeente, want daar hebben we allemaal mee te maken. En natuurlijk is dit ook de kans om weer eens een goed feestje in Hilversum neer te zetten”.

Voor het volledige programma van Rainbow Week kunt u hier kijken: https://www.livehilversum.com/nl/specials/regenboogstad