Het centrum van Hilversum kleurde zaterdag 16 december rood en wit, 180 kerstmannen, -vrouwen en -kinderen deden hier mee aan de Santa Run, georganiseerd door Rotaryclub Hilversum in samenwerking Run2day. Met deze 'funloop' werd geld opgehaald voor de Nierstichting en de STIP basisscholen in Hilversum.

Dit jaar was voor Hilversum alweer de tweede editie van de Santa Run. Het evenement begon om half vier ’s middags op de Kerkbrink met een warming up, verzorgd door sportschool Sjollema. Op kerstmuziek volgden de Santa’s de beweeginstructies van Marjon Sjollema.

Het parcours van anderhalve kilometer loopt via de Kerkstraat, de Zeedijk en de Herenstraat, richting de Groest. Via de Spoorstraat en de Leeuwenstraat komen de renners uiteindelijk weer bij de finish uit. Renners kunnen kiezen om éen of twee rondjes te lopen.

Spreekstalmeester Guus Marinus spreekt de renners nog toe voordat Burgemeester Pieter Broertjes rond 16;00 het startsein geeft. De deelnemende kinderen gaan als eerste van start, daarna de volwassenen, die worden gevolgd door 15 bejaarden uit verzorgingstehuis het Gooizicht. Zij worden in rolstoelen begeleid over het parcours. Verslaggevers van de G&E-bode en TV Hilversum zijn van de partij om het vertrek van de renners vast te leggen. Ook verzorgt Luno Kitchen op locatie nog wat erwtensoep en drankjes.

De opbrengst wordt om kwart over vijf bekend gemaakt. In totaal hebben de renners en sponsoren samen 6500 euro opgehaald. STIP-bestuursvoorzitter Geert Looyschelder benadrukt het belang van samen bewegen en spelen. Het bedrag zal daarom besteed worden aan schoolpleinen die ook voor algemeen buurtgebruik zijn. Een doel wat goed aansluit op de Santa Run. Als afsluiter zijn er nog prijzen voor de best-dressed Santa’s. Na de prijsuitreiking wordt er bij Luno Kitchen nageborreld. “De opbrengst was meer dan verwacht”, vertelt Jos Lucas van Rotaryclub Hilversum. “Het was een enorm succes, dus de editie van volgend jaar staat alweer gepland.”