Wijkcentrum de Koepel vormt zaterdag 4 november het decor voor het Repair Café. Hier kunnen mensen terecht met kapotte huishoudelijke apparaten, fietsen, kinderspeelgoed en eigenlijk vrijwel alles wat stuk is. Vrijwilligers staan van 11.00 uur tot 14.00 klaar om de kapotte spullen te repareren. Dit initiatief, georganiseerd door "Hilversum Verbonden", vindt inmiddels iedere maand plaats op verschillende locaties.

Stichting Repair Café is opgericht op 2 maart 2010 en is gevestigd in Amsterdam. Het idee erachter is om mensen uit de buurt dichter bij elkaar te brengen door samen te leren. Miranda de Wit, van “Hilversum Verbonden”, vertelt: “Er zijn professionele vrijwilligers aanwezig. Zij hebben kennis op het gebied van elektronica, elektra, houtbewerking enzovoort. Al deze mensen hebben vanuit hun werk of hobby talent voor repareren.” In het café gaan buurtbewoners samen met de vrijwilligers ter plekke aan de slag met hun kapotte artikelen. Volgens Miranda de Wit is de belangrijkste reden achter het evenement het bevorderen van duurzaamheid. “We willen de afvalberg verkleinen. Mensen zijn snel geneigd om dingen weg te gooien als ze kapot zijn. Als je ze nou laat repareren, kun je ze makkelijk nog een keer gebruiken. Ook is het belangrijk om de reparatiekennis in stand te houden. Mensen delen de kennis met elkaar.”

Naast het repareren van spullen kun je ook terecht voor een praatje met je buurtbewoners. De toegang tot het Repair Café is geheel gratis. Voor meer informatie raadpleeg de site: http://www.hilversumverbonden.nl/repaircafe/.