HILVERSUM - “De ervaren chef de Wijs is een vakman die zijn klassiekers kent. Hij zoekt zijn producten lokaal, voor zijn bereidingen gaat hij graag internationaal, ”aldus Michelin. Charly de Wijs vertelt ons over het succes van de afgelopen jaren als chef en eigenaar van restaurant Chef aan de Werf.

“Door het openen van Chef aan de Werf heb ik mijn droom gerealiseerd. Mijn ouders hadden vroeger een restaurant in Laren en hebben hiermee vijftien jaar een Michelin ster gehad. Ik hoop met Chef aan de Werf in hun voetsporen te treden. Samen met mijn broer en zus woonde ik destijds boven het restaurant en had ik dagelijks te maken met de zaak. Als tweedejaars leerling-kok ben ik op zestienjarige leeftijd begonnen bij mijn vader in de keuken. In de loop der jaren heb ik gewerkt bij diverse leerbedrijven en zo ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij meerdere bedrijven die werkte met BIB-Gourmand menu’s. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in Utrecht vond ik dat het tijd werd om mijn droom te verwezenlijken.”

“Voor de start van Chef aan de Werf heb ik mijzelf voorgenomen dat ons restaurant betaalbaar en toegankelijk moet zijn voor iedereen. We hebben op de kaart elf gerechten staan in tussengerecht formaat variërend van vis, vlees en vegetarisch. Ons restaurant werkt met een dagverse kaart die elke twee maanden volledig wisselt. We zien steeds vaker dat mensen van ver komen om een avondje bij ons te eten. Voor het openen van ons restaurant zochten wij naar een bijzondere plek, zelf wonen mijn vrouw en ik al ruim 30 jaar in Hilversum. In de binnenstad konden wij geen geschikte locatie vinden, toen deze plek voorbijkwam dachten mijn vrouw en ik direct dit gaat het worden.”

“Toen ik wist dat de Werf onze ideale locatie was, zijn mijn vrouw en ik direct begonnen met brainstormen over een pakkende naam. Onze huidige locatie heeft uiteindelijk de doorslag gegeven bij het maken van een keuze, ons restaurant is namelijk gevestigd op de Werf. Wij horen nog regelmatig dat onze gasten de Werf niet kennen maar Chef aan de Werf wel weten te vinden terwijl dit op hetzelfde terrein is.”

“Met Chef aan de Werf proberen wij ons te onderscheiden door gebruik te maken van dagverse producten. Dit jaar kregen wij een uitnodiging van Michelin voor het sterrengala in Amsterdam waar wij een eervolle vermelding uitgereikt kregen in hun gids.Vanaf de start van Chef aan de Werf heb ik altijd tegen mijn personeel gezegd dat de BIB-Gourmand beoordeling iets is waar we absoluut voor kunnen gaan. In 2019 gaat ons team de lat nog hoger leggen en zou het fantastisch zijn deze vermelding binnen te halen.”