Dit weekend staat roeivereniging Cornelis Tromp in het teken van de Tromp Boat Races. Roeiers vanuit heel Nederland komen naar Hilversum voor dit sportevenement, waaraan onbekende en bekende roeiers meedoen.

Organisator Marcel Peters: “Wij hebben hier voor de 34ste keer de Tromp Boat Races, die is ooit ontstaan als een soort lustrum wedstrijd en inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste roei evenementen van Nederland. Het is een lange baanwedstrijd van 5200 meter. Tot drie jaar geleden deden we deze wedstrijd op één dag, maar we hebben zoveel belangstellenden, dat we naar twee dagen zijn gegaan. We krijgen 760 boten aan de start. Door aanstaande Olympische Spelen is het aantal aanmeldingen een fractie gedaald, maar er is geen groot verschil.”

Peters is zelf lid van de vereniging en begonnen als vrijwilliger totdat hij gevraagd werd om de taak Logistiek op zich te nemen. Peters: “We hebben zeven mensen in onze commissie met allemaal een specifieke taak. Mijn taak is onder anderen het organiseren van de taken van alle vrijwilligers. We hebben ongeveer honderdtwintig plekken die we moeten invullen. Elk jaar hebben we negentig tot honderd leden die helpen, dat is ongeveer een zevende van het bestand van heel jong tot oud, die zich allemaal aanmelden om een taak te vervullen.”

Vrijwilligster Mieke Verschure: “Ik doe al vele jaren vrijwilligerswerk voor de club. Ik ben lid en roei hier zelf ook, één keer in de week. Op dit moment is mijn taak Vlot Hond, dat houdt in dat ik ervoor zorg dat de boten zo snel mogelijk in en uit het water gaan. Er zijn heel veel boten die tegelijk aankomen en weg willen. Voor de volgende ronde moet het vlot weer vrij zijn.”