De organisatie Openbare Mobilisatie organiseert op 5 oktober de “Run for the message” sponsorloop. “Met deze jaarlijkse sponsorloop willen wij de doelgroep bereiken die de mogelijkheid niet heeft om de Bijbel te lezen,” aldus Arend Kuipers, relatiebeheerder en fondsenwerver van de organisatie Openbare Mobilisatie.

De sponsorloop wordt georganiseerd op zeven verschillende plekken. De sponsorloop wordt gehouden in Barneveld, Oldebroek, Amersfoort, Scherpenzeel, Lansingerland, Vleuten, Kraggenburg, Lunteren en in Porto in Portugal.  Arend Kuipers loopt zelf ook mee met deze sponsorloop. Hij loopt de 50 kilometer in het zonnige Portugal. Een andere loper van deze sponsorloop is Loretta Bénit. Zij loopt mee, omdat ze het belangrijk vindt om zoveel mogelijk mensen te bereiken met het evangelie. Zo zegt ze: “Voor veertien cent per dag kunnen wij als organisatie mensen bereiken die nog nooit van het evangelie gehoord hebben, dus hoe meer geld we ophalen hoe meer mensen we kunnen bereiken.”

 

Ieder jaar wordt er een aantal gebieden uitgekozen uit 110 verschillende landen. Dit jaar heeft de organisatie gekozen om hun geld, energie en tijd te steken in de landen Laos en Cambodja. Het geld dat wordt opgehaald bij de sponsorloop wordt gebruikt om bijvoorbeeld scholen te bouwen waarbij christelijk onderwijs beschikbaar is.

 

De organisatie Openbare Mobilisatie is gevestigd in Emmeloord, maar ook in Hilversum aan de Oude Amersfoortseweg. Het is een internationale zendingsorganisatie die zich bezighoudt met evangeliseren.