HILVERSUM – De eerste editie van de Conferentie Nederland Digitaal wordt gehouden in Hilversum. Minister-president Rutte zal hierbij aanwezig zijn, meldde Nederland Digitaal op hun website. De conferentie wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Smart Industry en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het thema van deze vierdaagse conferentie is kunstmatige intelligentie en gaat vanaf morgen van start in het Theater Gooiland.

Naast Minister-president Rutte zijn ook mensen uit het bedrijfsleven, de overheid, wetenschap en maatschappelijke organisaties aanwezig. Het doel van de conferentie is om kennis uit te wisselen en oplossingen te zoeken voor de problemen die ontstaan door de snelle technologische ontwikkelingen.

De conferentie bestaat uit drie met elkaar samenhangende evenementen: het Smart Industry Jaarevent, ICT.OPEN2019 en de Nederland Digitaal Dag. Het hoofdthema kunstmatige intelligentie zal bij ieder evenement centraal staan. Het idee hierachter is om zoveel mogelijk essentiële partijen samen te brengen.