Gemeente Hilversum heeft het plan om 100 kiloton CO2 te besparen voor 2020. De gemeente kan anderhalve kiloton zelf besparen maar komt dus nooit aan de 100. Daarom is door Lucas Mol en Paul Basset de Hilversum100 in het leven geroepen. Inwoners met duurzame ideeën kunnen deze inzenden.

Hilversum100 is een challenge voor alle Hilversummers. De gemeente en de organisatie willen de inwoners meer betrekken in de duurzame samenleving. En daarbij heeft de gemeente inwoners hard nodig om het gestelde doel van honderd kiloton CO2 te behalen. De acties worden door een jury beoordeeld. In deze jury zitten Lucas Mol en Paul Basset zelf maar worden bijgestaan door oud-weervrouw Helga van Leur en Journalist Halil Özpamuk. Ze beoordelen alle ideeën op impact op de CO2 vermindering en andere duurzame opbrengsten maar ook op de uitvoerbaarheid en of het plan herhaalbaar is in de toekomst.

De winnaar krijgt een mooi bedrag aan prijzengeld. “Dit geld is niet bedoeld om lekker naar Ibiza op vakantie te gaan.” Aldus Paul Basset. “Met het geld moet het plan worden uitgevoerd, de winnaar gaat zelfstandig op zoek naar subsidies en partners om mee te werken, de challenge is enkel om een opstart te geven.”

Op 10 oktober is de bekendmaking van de winnaar. “Ook dit is om de samenleving betrokken te krijgen bij een duurzaam Hilversum. Door zo’n grote prijsuitreiking te organiseren raken de inwoners toch nieuwsgierig.” volgens Basset.

10 oktober van 15:30 uur tot 19:00 worden de bezoekers van het Hilversum100 event getrakteerd op verschillende optredens en de bekendmaking van de winnaar in de Stookplaats in Hilversum.