SeniorWeb organiseert elke woensdag een inloopdag in wijkcentrum "De Koepel" in Kerkenlanden. Het is een organisatie die oudere mensen helpt om meer te leren over smartphones, internet, tablets en computers. De ouderen komen hier niet alleen om te leren, ook komen ze hier met elkaar in contact. In Hilversum wonen ruim 17.000 ouderen, dit is 19% van de plaatselijke bevolking.

Klaas Koomen (63), vrijwilliger bij Seniorweb, heeft gewerkt in de informatica en weet dus veel over onder andere computers. Hij vindt het fijn om mensen te kunnen helpen. “Sommige mensen die hier komen zijn erg eenzaam. Wij helpen ze dan om makkelijker te kunnen communiceren met hun familie en kennissen.” Zeker op de inloopdag, die elke woensdag van 10:00 tot 16:00 uur plaatsvindt, komen de senioren met elkaar in contact. Op deze inloopdag kunnen senioren terecht met korte vragen. Ook is het mogelijk om op deze dag individuele lessen in te plannen zodat er gericht en uitgebreid uitleg gegeven kan worden over de onderwerpen die ze lastig vinden.

Koomen vindt het fijn om een beetje van die eenzaamheid weg te nemen. Mensen komen niet alleen om makkelijker te communiceren, er zijn uiteraard ook mensen die graag beter willen leren internetten.

Dan is nu de vraag of deze lessen ook echt resultaat opleveren. Klaas Koomen: “Ja en nee, sommige mensen volgen vijf lessen en kunnen dan al zelfstandig aan de gang. Wij zien ze dan niet meer terug. Echter zijn er ook mensen die echt moeite hebben met leren want ook mensen met bijvoorbeeld een psychische beperking zijn van harte welkom bij ons.” Migranten of vluchtelingen kunnen ook terecht bij SeniorWeb. Mochten zij het Nederlands nog niet goed beheersen is er ook de mogelijkheid om lessen in het Engels te volgen.