In maart 2018 besloot Gilly Emanuels haar zaak te sluiten; “Mijn energie is er niet meer, je voelt je gewoon in de steek gelaten”.

Gilly Emanuels, voormalig uitbater van ijssalon ’t Perronnetje’, werd in de zomer van 2017 wekenlang geterroriseerd door hangjongeren. Zowel Gilly Emanuels als de betrokken jongeren besloten aangifte tegen elkaar te doen. Justitie probeerde de situatie aanvankelijk op te lossen met een mediationtraject.

Desondanks het mediationtraject kwam het gewenste resultaat er niet en besloot het OM de aangiftes alsnog te beoordelen.

Tot groot ongeloof van haar advocaat en vele anderen organisaties moet Emanuels nu zelf voor de rechter verschijnen op vrijdag 21 september. Emanuels wordt vervolgd voor mishandeling.

Emanuels advocaat Korver is niet te spreken over het optreden van de politie; “De jongens zouden zijn aangemoedigd om aangifte te gaan doen en konden zelfs binnen 24 uur terecht. Mevrouw Emanuels moest echter een aantal dagen wachten om aangifte te kunnen doen”.

Als reactie op Emanuels vervolging heeft een van de organisatoren Stop Afrofobie nu besloten een solidariteitmars te organiseren op de dag van de rechtszaak. De organisatie Stop Afrofobie Nu wordt hierin gesteund door 18 andere organisaties.

Op 12 september vertelde Rebekka Timmer, raadslid bij SP voor de gemeente Hilversum, hierover het volgende; ” Met het organiseren van de mars hopen wij Gilly Emanuels te steunen en tegelijk ons goed uit te spreken tegen afrofobie, racisme en discriminatie. Het is belachelijk dat er nu slachtoffers worden vervolgd in de plaats van daders. Ik hoop dat de rechter een verstandige keuze maakt en alsnog besluit Gilly niet te straffen”.

Wanneer wij Rebekka Timmer vragen naar de aanwezigheid van burgemeester Broertjes op 21 september aanstaande geeft zij aan hem wel uitgenodigd te hebben maar er nog niet bekend is of hij aanwezig zal zijn.

Gilly Emanuels is inmiddels zelf vertrokken uit Hilversum en opnieuw een bedrijf gestart in Abcoude. Op 21 september om 16:30 zal de rechtszaak plaatsvinden tegen Emanuels, voorafgaand hiervan zal de mars gelopen worden met als startpunt Hoog Catharijne.

Gilly Emanuels
Foto via Anja Meulenbelt