Barbara Schriek, eigenaresse van YogaHilversum, organiseert een speciaal op vrouwen afgestemde yogales in de studio aan de Albertus Perkstraat 5.

Het idee komt van eigenaresse Barbara Schriek, die duidelijke motivaties heeft voor dit extraatje: “Ik probeer al heel lang vrouwen te helpen hun hart te volgen”, spreekt Barbara gepassioneerd over haar intenties. “In oktober hield ik een Woman Empowerment retreat op Ibiza en de energie van de vrouwen was heel gaaf. De Woman’s Circle op het eiland was er een om niet te vergeten en dat wilde ik in Nederland blijven doen.”

Een Woman’s Circle verschilt met de normale manier van lesgeven, zo vertelt de 29-jarige eigenaresse uit: “Tijdens zo’n cirkel gaat het om het delen van gevoelens en energie”, legt ze uit. “Vrouwen onderling zijn daar veel meer toe bereid dan als er mannen bij zijn. Ik creëer een veilige omgeving en alles wat daar wordt verteld, blijft binnen die 4 muren. Soms hebben we een luisterend oor nodig.” Barbara geef zelf de les en heeft daar een eigen manier voor: “Ik heb een rode draad van wat ik ga doen, maar stem dat af op de energie die ik voel van de mensen. Ik luister naar de deelnemers en weet wat er bij ze speelt en zo weet ik ook wat dat met een lichaam doet, daardoor worden de deelnemers heel open naar mij toe.”

Yoga wordt steeds populairder onder vrouwen. Uit onderzoek van yogaonline.nl blijkt dat het percentage vrouwen dat aan yoga doet, toeneemt. In 2016 deden nog maar 7% van de vrouwen in Nederland aan yoga, maar dat aantal verdubbelde bijna de afgelopen drie jaar. 13% procent van de vrouwen in Nederland doet op dit moment aan yoga. Bij de mannen is er geen verschil in percentage: nog steeds doet 4% van de mannen aan yoga.

Barbara speelt goed in op de statistieken en is ook bezig met een les speciaal voor mannen: “Daar zijn wij druk mee bezig.” De eigenaresse weet ook precies hoe zij die mannen op de mat kan krijgen: “Ik hou het dan vooral Down to Earth en laat zien dat er met yoga ook kracht bij komt kijken.” Ook vertelt ze dat niet alleen vrouwen komen: “De vrouwen cirkel is een extraatje, alleen voor vrouwen. Bij de reguliere lessen zijn ook veel mannen aanwezig.”

De les is op zondag 12 januari van 14:00 tot 16:00 in de studio aan de Albertus Perkstraat 5.
Tot nu zijn er vijf aanmeldingen in de kleine, intieme studio. Aanmelden kan nog via het Facebook evenement. 

 

 

 

 

om 14:00 op 12 januari