HILVERSUM – Speeltuin het Erfgooierskwartier heeft de eerste plaats weten de krijgen in de Rookvrij Challenge. De speeltuin in Hilversum-Noord kreeg van de vijf finalisten de meeste stemmen, namelijk 42 procent. Kinderburgermeester Louise de Wit opent op 24 april officieel de rookvrije speeltuin.

De Rookvrij Challenge is een initiatief van GGD Gooi en Vechtstreek en Tergooi, om kinderen in de Gooi en Vechtstreek rookvrij te laten opvoeden. De afgelopen maanden heeft men uit Hilversum en omstreken bepaalde plekken kunnen ‘challengen’ om rookvrij te worden. Op de gekozen plekken kon uiteindelijk gestemd worden en de plekken met de meeste stemmen kwamen daarmee in de finale. Naast de Hilversumse speeltuin behaalde Vivium Zorggroep Naarderheem, Bussumse voetbalvereniging SDO, wijkcentrum de Malbak uit Blaricum en HSV de Zuidvogels uit Huizen de finale.

Speeltuin het Erfgooierskwartier is door het winnen van de challenge niet alleen rookvrij geworden, maar heeft ook door het behalen van de eerste plek een clinic voor 30 personen bij de KNVB in Zeist gekregen. Deze prijs zal worden gedeeld met de indiender van deze plek.