HILVERSUM – Project One Hilversum For Peace verscheen woensdag 21 december voor het eerst op het Herenplein voor het Filmtheater. Vanaf 4 tot 8 uur ’s avonds vond er een buitenbijeenkomst voor alle Hilversummers plaats. Op de kortste dag van het jaar ontmoetten bewoners met verschillende culturen elkaar. “We zijn tevreden met hoe het gelopen is”, vertelt Henriette Bijl van Stichting Hilversum One.

Hilversum One organiseerde de bijeenkomst samen met de organisaties Armoede Platform, Bewonersfonds Hilversum, het Filmtheater en Versa Welzijn. Het doel was om Hilversummers van alle leeftijden en achtergronden kennis te laten maken met elkaar. “Ik sprak met mensen die ik normaal nooit zou spreken”, aldus Bijl.

Tijdens de bijeenkomst konden de bezoekers genieten van gratis hapjes en chocolademelk van Eten Bij Felix. Ook was er muziek aanwezig en volgens Bijl ook veel gezelligheid. “Zo’n 65 mensen zijn langs gekomen en ik heb gehoord dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Dat vind ik zelf ook.” Om 19 uur was het plein leeg doordat de bezoekers koude voeten kregen. “Misschien de volgende keer in de zomer, dan hebben we vloerverwarming”, lacht Bijl.